J I A Z Z L I F E

Home The Start Copyright All Posts Rules Dashboard Follow

Recipe : Crispy Chicken
Monday, June 2, 2014 | 4:00 PM | 0comments
Krokante kip korst net zoals bij de KFC? Ik laat je zien hoe! Je hebt er niet veel voor nodig, en ik denk wel dat je ze allemaal al thuis hebt liggen.
Eng : crispy chicken just like KFC? I'm showing you how! With all the things that you may already have at home.






*Let op ik laat alleen zien hoe je de krokante kip korst maakt. Niet het smaak*
Eng : I'm only showing you how to make the crispy outside, not the flavour

Wat heb je nodig?
kip, maakt niet uit of het wings zijn of kipfilet, ik gebruik wings en kippenpootjes    Chicken of any kind you want
- een scheutje melk   Splash of milk
- 1 ei    1 egg
- tarwebloem   All purpose flour
- cornflakes    cornflakes

Letss begin!

Breek een ei in een kommetje, en doe daar een scheutje melk bij, en dat mix je met een vork.
Whisk together the egg and milk.











Dit zet je opzij. Doe cornflakes in een kom en maak het fijn. Dit kan met een vijzel, in een ziplockbag, keukenmachine,of met je handen. Ik heb het fijn gemaakt met een soeplepel. Dat kan ook.
Break the cornflakes in tiny pieces, with your hands or with a foodprocessor. Or like what i'm doing, with a soupspoon.













 De cornflakes heb ik van de plus, prijs weet ik niet meer.







Nu begint het echte werk! Pak je kip, mijne lag in de vriezer, dus heb ik het in de magnetron gedaan op ontdooi stand.
Strooi wat bloem in een schaaltje wat plat is, zodat je de kip er goed in kan rollen. Rol het kip door de bloem totdat het helemaal gepaneerd is.
Put some flour on a plate and lay the chicken in it. Coat it with flour.
 
Pak het eimengsel die hebt gemaakt, en coat het kip daarin.
Put the chicken in the egg-mixture.
 Doe het nu in de gemalen cornflakes,en coat het helemaal.
Coat the chicken with the cornflakes
herhaal deze stappen met alle kip.
Do it with all of the chicken
Jup, dit kan messy worden. Als de cornflakes plakkerig word, maak dan een nieuwe batch. Ik adviseer je om de kip met 2 handen in het cornflakes te coaten. 1 hand waarmee je de kip uit het mengel pakt en 1 hand om het in de cornflakes te rollen. Daardoor worden de cornflakes niet zo snel plakkerig.
This can be messy...
Frituur het nu in een pan of in een friteuse.Draai het soms om, en bak het tot ze goudbruin zijn. (Als je niet goed met een pan met olie of friteuse om kan gaan, raadpleeg je ouders! Het kan namelijk gevaarlijk zijn)
Bake it in oil, if you can't deal with hot oil, ask your parents!
Ik heb ongeveer in totaal 15 minuten gebakken.De mijne kwam uit de vriezer, dus duurde het langer. Het kan per kip verschillen. Als je kipfilet pakt, gaat het behoorlijk snel.Ik deed de check om in de kip te snijden. Hij was nog rood,dus langer bakken. Ik sneed in alle kippen in de midden zodat het sneller gaard. 
Check the chicken by slicing it in the middle. Mine was still red so i baked it longer. Bake it till it's goldenbrown.


De olie kan wel wat vies worden door alle losse cornflakes. Dit kan je opscheppen of zeven. 
The oil can be messy too! You can shift it through a shifter of grabbing it with something like this.


Tadaa! Heerlijk krokant! Net zoals bij de kfc! Als je het ook maakt, stuur het via Instagram : @JiazzLife! Ik zal dat echt leuk vinden. 
Tadaa! Yummy crispy chicken! Just like kfc! I'd like to see pictures of your chicken. Send it to @JiazzLife on instagram.Enjoy!



Lots of love,
Jiamin

Labels: , , , , , , , , , , , , ,

Post a Comment

Hi! If you have any question or just want to comment, you can leave them here! I love all your comments! x

Hoi! Als je een vraag hebt, of je wilt iets zeggen, dan kan je dat hier doen! Ik vind al jullie reacties zo leuk! x


| Newer Post

Welcome!



Hi! I'm Jiamin from JiazzLife. I post every monday on my blog. I blog about DIY's/HowTo's, recipes, fashion, lifestyle and beauty.

Picture of the month



Everbody wants to be "Forever Young" right?
Search





Message!

You can follow me, from now on, on social media! Links are above.